Cum să îţi alegi un parfum. Colecţia de parfumuri şi recomandările mele.

Nu prea vorbesc despre parfumuri pe blog pentru că acest subiect mi se pare destul de personal şi sunt foarte mici şansele de a avea gusturi comune dar urmărind colecţiile de parfumuri ale altor persoane putem descoperi parfumuri noi şi pe care poate nu ne-am fi gândit să la încercăm vreodată.

Nu aş putea spune că sunt o mare colecţionară de parfumuri şi cu toate că îmi place să am puţină diversitate nu cred că am avut vreodata mai mult de 6-8 parfumuri în colecţie. Îmi place să mă folosesc de parfumurile mele şi probabil dacă aş avea o colecţie prea mare, multe dintre ele ar fi neglijate şi prefer să am mai puţine parfumuri dar folosite decât prea multe şi nefolosite iar cum uneori gusturile se mai schimbă în timp, prefer să îmi păstrez "proaspătă" colecţia de parfumuri.

Girls and Perfumes. Colectia de parfumuri si recomandarile mele.

Înainte de a vă arăta parfumurile din colecţia mea, iată câteva sfaturi de urmat atunci când vă alegeţi un parfum:

1. Nu ar trebui să ne algem parfumurile în funcţie de ce vedem la alţii ci ar trebui să ţinem cont de personalitatea şi preferinţele noastre - nu de puţine ori mi s-a întâmplat să vreu un parfum lăudat de multă lume iar când l-am încercat în magazin să descopăr că nu mă reprezintă şi de foarte multe ori am avut surpiza să decopăr parfumuri minunate dar despre care să nu vorbească multă lume de aceea vă recomand să încercaţi cât mai multe parfumuri înainte de a face o alegere.

2. Înainte de a cumpăra un parfum, testaţi-l pe piele dacă este posibil - rezistenţa şi felul în care un parfum miroase depinde de PH-ul fiecăreia dintre noi ceea ce înseamnă că acelaşi parfum poate mirosi diferit pe persoane diferite. Pentru a evita să fiţi dezamăgite de un parfum care v-a plăcut foarte mult cum mirosea pe cineva, cel mai bine ar fi să îl încercaţi şi pe voi înainte de a-l cumpăra.

3. În loc să cumpăraţi prea multe parfumuri deodata încercaţi să le folosiţi pe cele pe care le aveţi deja - nu trebuie să uitaţi că şi "viaţa" unui parfum este limitată. Cu timpul, mirosul şi intensitatea unui parfum se schimbă şi oricât de tentate aţi fi să păstraţi parfumul cât mai mult timp, cel mai bine e să vă folosiţi de el atât timp cât vă face să vă simţiţi bine în loc să îl lăsaţi să se irosească nefolosindu-l.

Ca să nu o lungesc mai mult decât am făcut-o deja, haideţi să vă arat colecţia mea de parfumuri.

YSL Parisiene eau de parfum

YSL Parisiene eau de parfum - a fost primul parfum "high-end" pe care l-am descoperit şi este şi va rămâne preferatul meu. E un parfum romantic, floral şi dulce şi de fiecara dată când îl port mă simt specială. E potrivit atât pentru seară cât şi pentru zi iar mirosul persită foarte mult pe pielea mea.


Givenchy Ange ou Demon le Secret eau de toilette

Givenchy Ange ou Demon le Secret eau de toilette - e al doilea parfum "high-end" care m-a cucerit din primul moment în care l-am încercat în magazin. E un parfum elegant pe care mie personal îmi place să îl folosesc iarna. Poate şi pentru că l-am cumpărat iarna însă mi se pare să se potriveşte foarte bine cu vremea rece.


Chloe eau de parfum

Chloe eau de parfum - e cel mai recent parfum cumpărat şi îmi place enorm de mult. E un parfum feminin, floral, uşor pudrat dar proaspăt şi de fiecare dată când îl miros inevitabil mă gândesc la vacanţă. Pentru mine e parfumul perfect, de zi cu zi, pe perioada primăverii şi verii.


The Body Shop Moringa Body Mist

The Body Shop Moringa Body Mist - e un parfum de zi, floral şi foarte proaspăt, potrivit mai mult primăvara şi vara şi mă simt foarte veselă şi încrezătoare când îl folosesc. Găsiţi un review detaliat aici.


Parfumul AVON Luck

Parfumul AVON Luck - e un parfum dulce, cu aromă subtilă de caramel şi zahăr ars şi miroase foarte plăcut. E un parfum destul de intens şi trebuie aplicat în cantităţi mici pentru a nu vă da dureri de cap. E unul din cele mai interesante parfumuri pe care l-am încercat de la AVON.


Parfumul Avon Premiere Luxe

Parfumul Avon Premiere Luxe - mi-a plăcut cum a mirosit în catalog însă după ce l-am primit mi-am dat seama că e un parfum mult mai puternic decât mi-aş fi dorit. Miroase bine dar mi se pare puţin cam bătrânicios şi trebuie să am o anumită dispoziţie pentru a-l purta.


Parfumul Avon Today Tomorrow Always Daydream

Parfumul Avon Today Tomorrow Always Daydream - nu e un parfum rău însă am fost tare dezamgită de el. Mă aşteptam să fie ceva mai special mai ales că parfumurile Avon din gama Today Tomorrow Always sunt destul de promiţătoare însă acesta mi se pare o combinaţie neinspirată a mai multor arome specifice parfumurilor Avon. E un parfum care nu exprimă nimic şi pe care pur şi simplu nu îl înţeleg. L-am folosit foarte mult pentru că îmi doresc să îl termin şi să nu îl mai am prin preajmă şi mi se pare că cel mai bine merge purtat acum, primăvara.


Colectia de parfumuri si recomandarile mele.

H&M Body Splash creme caramel - nu e chiar un parfum ci un spray de corp parfumat însă miroase tare bine. Miroase a caramel, dar nu e genul acela de miros dulce care să provoace dureri de cap ci e un miros senzual şi atrăgător. Îmi place tare mult.


Sper că v-a făcut plăcere să citiţi acest articol iar dacă doriţi un review mai detaliat pentru unul din parfumuri, lăsaţi-mi un comentariu.

Care e parfumul vostru preferat?

Add Comments

Brands