Blogging-ul: între pasiune şi job

După mai bine de două luni de pauză de la scrisul pe blog, timp în care mi-am făcut puţină ordine în gânduri şi am reuşit să îmi răspund multor întrebări care mă măcinau, iată-mă din nou la datorie, cu un articol mai diferit care trebuie să recunosc că e cu mult în afara zonei mele de confort şi nu mi-a fost deloc uşor să îl scriu, însă am simţit nevoia să vă povestesc câteva lucruri despre mine şi ce anume încerc să realizez prin acest blog.

Blogging-ul: intre pasiune si job

Totul a început în urmă cu aproape 4 ani când eram pur şi simplu o fată obişnuită care nu ştia prea multe despre produsele de makeup şi îngrijire şi eram mereu nemulţumită de produsele pe care le alegeam pentru că pur şi simplu nu ştiam să fac alegerile potrivite pentru mine. Deşi existau pe vremea aceea genul acesta de blogguri şi la noi, îmi era foarte greu să găsesc informaţii despre produsele pe care mi-ar fi plăcut să le încerc. Toată lumea vorbea despre aceleaşi produse însă majoritatea produselor pe care le putem găsi în magazine erau ignorate. Din dorinţa de a ajuta şi alte persoane aflate în aceeaşi situaţie, s-a născut site-ul mybeautykiss.ro, iar scopul meu era să încerc cât mai multe produse şi mai diversificate, produse despre care se vorbea mai mult sau mai puţin, pentru ca cititorii mei să aibă acces la cât mai multe informaţii înainte de a face o alegere. Aşa a rezultat numărul mare de review-uri pe care le puteţi găsi pe acest site.

Am făcut toate acestea din pură pasiune fără să am un "plan" bine pus la punct şi fără să mă gândesc la viitor, pur şi simplu scriam când simţeam nevoia să vă comunic ceva despre experienţele mele cu produsele încercate. Ei bine, în ultimul timp, simţeam că lipseşte ceva şi am început să mă întreb din ce în ce mai mult dacă sunt pe drumul cel bun. Am avut nevoie de mai bine de două luni de pauză, ca să aflu răspunsurile întrebărilor mele şi să descopăr că îmi doresc să fac acest lucru în continuare şi că pasiunea e la fel de puternică, ca la început, însă ceea ce îmi lipseşte e implicarea 100%. Viaţa m-a învăţat că pentru mine pasiunea nu e suficientă ca să îmi ating scopurile ci trebuie să tratez totul ca pe o muncă pentru a mă simţi împlinită. Poate vi se pare ciudat, însă aşa sunt eu iar pentru a ne simţi bine în pielea noastră trebuie să recunoaştem felul în care suntem noi şi nu să ne prezentăm cum vor alţii să ne vadă.

Când mă refer la muncă nu spun că gata, "de astăzi vreau doar să câştig bani din blog" ci mă refer la muncă ca la o responsabilitate pe care mi-o asum faţă de voi şi la eforturile mele de a încerca să vă prezint un conţinut cât mai calitativ şi util. Aşa că de astăzi m-am hotărât să îmbin pasiunea cu munca şi să devin un "blogger cu normă întreagă" iar blogul să reprezinte pentru mine o muncă făcută din pasiune.

Nu vă speriaţi, nu voi deveni "poetă" peste noapte iar articolele mele vor rămâne la fel de tehnice ca şi până acum, pentru că aşa sunt eu...nu pot fi altceva decât ceea ce sunt şi chiar dacă nu veţi considera blogul meu o "lectură plăcută" îmi doresc să îl consideraţi o "lectură utilă".

Blogging-ul: intre pasiune si job


Add Comments

Brands