Lumânările parfumate Aura Candles de la Bispol...cum sunt şi dacă merită cumpărate.

Nu am reuşit încă să vă vorbesc despre noua mea pasiune şi anume lumânările parfumate. De câteva luni în coace, am început să fiu din ce în ce mai atrasă de ideea de a folosi lumânări pentru a-mi parfuma casa dar în acelaşi timp le consider şi o modalitate plăcută de a mă relaxa după o zi obositoare de muncă. În tot acest timp, am încercat destul de multe lumânări, de la brand-uri mai mult sau mai puţin cunoscute iar în articolul de astăzi vreau să vă povestesc despre lumânările Aura Candles de la Bispol.

Bispol e o companie poloneză, înfiinţată în 1993 ce oferă clienţilor o gamă variată de lumânări, de diferite forme şi arome, la preţuri accesibile publicului larg. Pe piaţa din România, din păcate nu există un loc anume care să vă ofere o selecţie mare de lumânări Bispol însă cel mai bine aprovizionat magazin pe care l-am descoperit este Hornbach. Marea majoritate a lumânărilor Aura Candles le-am cumpărat din Hornbach dar le-am găsit ocazional şi în magazine mici de cartier.

Lumanarile parfumate Aura Candles by Bispol. Cum sunt si daca merita cumparate.

Lumanarile parfumate Aura Candles by Bispol. Cum sunt si daca merita cumparate.

Am încercat câteva din lumânările lor şi am să vă spun ce părere am despre ele şi care sunt preferatele mele.

Lumânările Aura Candles în borcan mic – au fost cele de la care a pornit toată nebunia mea legată de lumânări parfumate. Deşi sunt într-un borcan mic, emană un miros destul de intens pentru o cameră mică spre medie. Eu le folosesc în dormitor şi le simt bine mirosul. Ard foarte curat, ceara se topeşte uniform fără să rămână pe margini şi nici nu “afumă” borcanul. Acestea sunt preferatele mele şi dacă le găsiţi prin magazine vi le recomand. Preţul unei astfel de lumânări e între 10 şi 12lei, în funcţie de magazinul care le comercializează.

Aura Scented Candle Vanilla Cupcake si Aura Scented Candle Orange

Aura Scented Candle Vanilla Cupcake – miroase ca o budincă de vanilie.

Aura Scented Candle Orange – e un miros înviorător de portocale, miroase ca un suc de portocale :)))


Lumânările degrade (în 3 culori) Aura Candles în pahar de sticlă – aceste lumânări arată foarte bine ceea ce le face potrivite pentru decor iar ambalajul poate fi refolosit după arderea lumânării. Au un miros plăcut, suficient de intens pentru a-l simţi uşor în cameră. La ardere, ceara rămâne netopită în colţuri şi pentru a avea o ardere uniformă din când în când mai trebuie să înfoliez lumânarea în folie de aluminiu. Preţul unei astfel de lumânări e 12lei şi o recomand în special pentru decor.

Aura Scented Candle Green Tea si Aura Scented Candle Orange

Aura Scented Candle Green Tea si Aura Scented Candle Orange

Aura Scented Candle Orange – miroase la fel ca şi cea în borcan mic dar nu are o ardere la fel de curată ca şi aceea.

Aura Scented Candle Green Tea – miroase foarte plăcut şi relaxant. E o aromă delicată de ceai verde.


Lumânările Aura Candles în pahar colorat – sunt foarte intense ca aromă şi de asemenea au o ardere curată. Ceara se află doar în partea de jos a paharului iar în momentul în care e aprinsă, lumânarea arată foarte frumos. Deşi cantitatea e mai mică, se consumă foarte încet iar preţul unei astfel de lumânări e de 8lei.

Aura Scented Candle Tupils si Aura Scented Candle Coffe

Aura Scented Candle Tulips si Aura Scented Candle Coffe

Aura Scented Candle Tulips – are un miros greu de descris şi nu e unul din preferatele mele; miroase a curat şi duce puţin către un balsam de rufe.

Aura Scented Candle Coffe – după o experienţă dezamăgitoare cu o altă lumânare cu aromă de cafea, am fost puţin sceptică dacă să o încerc însă aceasta nu m-a dezamăgit. Miroase minunat chiar şi după ce arde ore în şir. Are un miros dulceag şi mă trimite cu gândul mai mult la o ciocolată de cafea. E delicioasă :))).


Aura Scented Candle Summer Fruits – e o lumânare într-un pahar de sticlă, transparent cu o ceară foarte frumos colorată. Are un miros foarte plăcut la rece (miroase ca o gumă de mestecat cu aromă de pepene) dar din păcate în momentul în care o aprind mirosul e foarte puţin sesizabil. Sunt dezamăgită că nu îi simt mirosul în cameră pentru că are un miros extrem de plăcut...dar degeaba dacă nu îl pot simţi şi după ce aprind lumânarea :( Această lumânare a costat în jur de 15lei şi am găsit-o într-un supermarket dar din păcate nu o recomand.

Aura Scented Candle Summer Fruits


Lumânările Aura Candles tea lights – le am în 4 arome iar preferata mea e Vanilla Blueberry care miroase minunat. Nu le folosesc ca şi lumânări pentru că, fiind foarte mici, mirosul nu se simte decât dacă stau de-asupra lor dar le folosesc ca şi tarte pentru candelă şi în felul acesta mirosul e foarte intens şi se simte în toată camera. Un astfel de pachet are 6 lumânări cu un timp de ardere de 4 ore iar preţul unui pachet e de 4lei. Chiar şi atunci când le folosesc ca tarte pentru candelă, mirosul nu ţine mai mult de 4-5 ore.

Aura Scented Candles Tuberose tea light;
Aura Scented Candles Vanilla - Blueberry tea light; Aura Scented Candles Cranberry tea light; Aura Scented Candles Blooming Jasmine tea light

Aura Scented Candles Tuberose tea light
Aura Scented Candles Vanilla - Blueberry tea light
Aura Scented Candles Cranberry tea light
Aura Scented Candles Blooming Jasmine tea light


Am rămas plăcut surprinsă de calitatea acestor lumânări şi mi-ar fi plăcut să aibă o gamă mai variată de arome mai ales pentru cele în borcan mic pentru că sunt preferatele mele. De asemenea cea cu cafea e una din favorite iar pentru decor îmi plac cele tricolore. Nu au arome foarte sofisticate dar sunt plăcute şi cel mai important e faptul că emană miros când sunt aprinse.

Aţi încercat lumânările Aura Candles? Care sunt preferatele voastre?


Add Comments

Brands